نکات مهم قبل از ثبت درخواست ترابرد سیم کارت
در حال حاضر سرویس ترابرد پذیری، یکی از متداول ترین راه ها برای استفاده از خدمات اپراتورهای مختلف تلفن همراه در جهان می باشد. سرویسی که به مشترکین یک اپراتور اجازه میدهد بدون خرید سیم کارت اپراتور دیگر، به شبکه آن اپراتور وصل شده و از کلیه خدمات و امکانات اپراتور جدید بهره مند گردند. این روش مانند درخواست مهمانی دانشجویان در دانشگاه دیگر می باشد که دانشجوی مهمان بدون پذیرش و یا شرکت در کنکور جدید با تقاضای مهمانی در دانشگاه مقصد، می تواند از کلیه خدمات و امکانات دانشگاه مقصد بهره مند گردد. به عبارت دیگر در ترابرد پذیری مشترکین یک سیم کارت، بدون تغییر سیم کارت فقط اپراتور خود را تغییر می دهند.
این شیوه مانند هر سرویس دیگری دارای معایب و مزایایی می باشد که لازم است مشترکین قبل از اقدام به آنها توجه داشته باشند. قطعا جذابیت امتحان کردن اپراتورهای مختلف با صرف هزینه ارزان و تغییر اپراتور بدون از دست دادن شماره کنونی در کنار حفظ ارزش سیم کارت می تواند از مهمترین مزایای این سرویس باشد؛ ولی مشترکین باید دقت نمایند که در صورت پشیمانی امکان انصراف محدود است و حتی ممکن است با درخواست مشترک موافقت نگردد ؛ علاوه بر این ، سرویس ترابرد هنوز نیازمند به تکامل بوده و گزارشاتی از مشترکین مبنی بر مشکلات فنی دیده می شود. در هرصورت این سرویس برای افرادی که بنا به هر دلیلی نمی خواهند شماره فعلی شان از دست بدهند؛ سرویس بسیار مناسبی است.
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، قوانین و مقرراتی را در خصوص ترابرد پذیری تصویب و به دارندگان پروانه ارائه خدمات ارتباطی ابلاغ کرده است که متقاضیان این روش بهتر است قبل از ثبت درخواست از دستورالعمل های ابلاغی آگاهی کامل داشته باشند.
قوانین مربوط به ترابرد شماره های تلفن همراه بر اساس مصوبه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به شرح ذیل می باشد:
امکان ترابرد سیم کارت های دائمی تنها به سیم کارت دائمی و سیم کارت های اعتباری به سیم کارت اعتباری وجود دارد.
هر شماره در سال حداکثر دو بار می تواند تقاضای ترابرد داشته باشد.
مشترک هر اپراتور حداقل سه ماه بعد از خریداری و فعال سازی سیم کارت، می تواند درخواست ترابرد به اپراتور دیگر را ثبت نماید. در خصوص درخواست های بعدی تنها فعال بودن سیم کارت ( بدون قید زمانی بازه سه ماهه) کافی می باشد.
پس از ترابرد هیچ تغییری در شماره مشترک ایجاد نمی شود.
پس از ترابرد، مشترک می تواند همانند سایر کاربران اپراتور جدید ( اپراتور پذیرا) از تمامی محصولات و خدمات آن بهره مند شود.
میزان اعتبار سیم کارت اعتباری بعد از ترابرد صفر خواهد شد، بنابراین بهتر است مشترکین سیم کارت اعتباری، قبل از ترابرد اعتبار خود را مصرف نمایند.
ترابرد سیم کارت های دائمی فقط در صورتی انجام می پذیرد که مشترک متقاضی، بدهی کارکرد نداشته باشد. به همین خاطر مشترکین سیم کارت های دائمی باید در مدت زمان 24 ساعت، صورت حساب اولیه اعلام شده از سوی اپراتور فرستنده را تسویه نمایند.
متقاضیان این سرویس می توانند درخواست خود را در پورتال اپراتور مقصد ( اپراتور جدید) ثبت نمایند. بعد از ثبت درخواست برای سیم کارت های اعتباری یک روز و سیم کارت های دائمی سه روز زمان لازم است تا درخواست بررسی و ترابرد صورت پذیرد. البته امکان ثبت حضوری درخواست مشترکین در نمایندگی های فعال اپراتورها، در سراسر کشور وجود دارد که اصلا توصیه نمی شود.
تکنولوژی ترابرد با قدمتی 15 ساله در حال حاضر در بیش از 70 کشور دنیا من جمله ایران انجام می شود و این امکان را به مشترکین اپراتورهای مختلف می دهد تا با حفظ سیم کارت، از خدمات اپراتورهای دیگر بهره مند شوند.
منبع: وبلاگ رندباز