درخشش دوباره اپل در دنیای برترین ها
کمپانی اپل به عنوان یکی از برترین برندهای مطرح تولید کننده گوشی های هوشمند، که از دهه 80 میلادی فعالیت خود را آغاز کرده است، در طول این سال ها فراز و نشیب های فراوانی را با موفقیت پشت سر گذاشته است، به طوری که همواره بازار فروش خوبی در کلیه بازارهای جهانی داشته و محصولاتش از محبوب ترین و پرطرفدارترین برندهای موجود در بازار بوده است.
بر اساس آخرین گزارش منتشر شده از بازار فروش موبایل در سه ماهه پایانی سال 2021، شرکت اپل توانسته با کسب سهم 22 درصدی از مجموع گوشی های فروخته شده در بازار های جهانی، جایگاه نخست تولید کننده گوشی هوشمند را نصیب خود کند. بعد از کسب جایگاه برتر توسط اپل، شرکت سامسونگ با کسب سهم 20 درصدی از بازار فروش در جایگاه دوم و شرکت شیائومی با تصاحب سهم 12.9 درصدی در جایگاه سوم قرار می گیرد. شرکت های اوپو و ریو نیز در رده های بعدی جدول قرار می گیرند.
اگرچه در مقام مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته، عملکرد شرکت اپل با افت یک درصدی همراه بوده ولی کسب عنوان پرفروش ترین برند بازار پس از سه فصل برای این کمپانی که به لطف فروش موفق مدل آیفون 13 نصیب این غول امریکایی شده است، نشان می دهد که عملکرد کوپرتینویی ها به طور کلی بسیار خوب و موفق بوده است. بر اساس اعلام تحلیلگر مرکز تحقیقاتی Canalys، سانیام چاوراسیام، بخش زیادی از از تقاضاهای شرکت اپل، متعلق به چین و کاربران این کشور پهناور بوده است که با توجه به این که کشور چین، خود یکی از تولیدکنندگان مطرح گوشی هوشمند در جهان می باشد، تصاحب بازار این کشور توسط اپل در این شرایط بسیار قابل ملاحظه و با ارزش می باشد.
نگاه اجمالی به عملکرد شرکت های تولید کننده گوشی های هوشمند در بازار نشان می دهد که به طور کلی فروش موبایل در سه ماهه پایانی سال گذشته میلادی با رشد یک درصدی مواجه بوده و برخی شرکت ها مثل سامسونگ علی رقم قرار گرفتن در جایگاه دوم پرفروش ها، در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته رشد سه درصدی فروش را تجربه کردند.
البته بازار تولید و فروش گجت های هوشمند نیز مانند هر تکنولوژی دیگری تحت تاثیر اتفاقات و مسائل مهم جهانی است و مشکلات مختلف جهانی بر عملکرد آنها تاثیر مستقیم می گذارد. مسایلی مانند شرایط پاندمی کرونا که به طور قطع یک چالش بزرگ و غیر قابل اجتناب برای کلیه تولیدکنندگان در سراسر دنیا به شمار می آمد و همه شرکت ها تحت تاثیر شرایط پیش امده، مجبور به اتخاذ تصمیم های بلند مدت و کوتاه مدت شده و تولید و فروش محصولاتشان را کم یا زیاد کردند.
یکی از مشکلات دیگر که شرکت های تولید کننده را با مشکلات عدیده ای مواجه کرد و تولید گجت ها را با نوسانات زیادی روبرو ساخت؛ تامین قطعات اصلی گوشی های هوشمند بود که در سال گذشته تقریبا همه برندها را درگیر ساخت. طبیعتا کمپانی اپل و گوشی های هوشمند آیفون نیز از این قاعده مستثنی نبوده و کمبود برخی قطعات سبب کاهش حجم تولید این شرکت در سه ماهه چهارم سال 2021 شده بود. اگر چه اپل تلاش کرد تا این مشکل، تاثیری بر بازار های اصلی فروش نداشته باشد ولی در برخی کشورها این کمبود کاملا احساس شده و کاربران مجبور بودند روزها و هفته های منتظر آیفون جدید خود بمانند. در حال حاضر این کمپانی با تمام توان خود تلاش می کند تا با افزایش تولید، کمبود قطعات در بازار را جبران نماید ولی باید بپذیریم که تحقق این امر چند سالی زمان می برد و در طول این بازه باید با شرایط کنار آمد.
با توجه به این که مشکل کمبود قطعات یک مشکل جهانی است و تقریبا تمام شرکت های تولید کننده با این مشکل درگیر هستند، برخی کمپانی ها به راهکار هایی مانند بهینه سازی مشخصات دستگاه برای استفاده بهتر قطعات موجود و تمرکز روی تولید برخی مدل های پرفروش روی آورده اند که در شرایط کنونی روش موثر و کارآمدی خواهد بود.
در هر صورت مشکل عرضه محصولات مساله ای است که در حال حاضر همه سازندگان گوشی های هوشمند به طور فزاینده ای با آن مواجه هستند و تلاش می کنند تا با متعادل کردن خط تولید، جایگاه خود را در بازار جهانی حفظ کنند.
منبع: وبلاگ رندباز